Fack it!

Känns lite som om jag går all-in just nu. Har precis registrerat domänen sunnliden.se hos Binero.se. Smidigt och enkelt. Och så ett hotell på det hos manufrog.se. Det är min nyfunne gode vän @ximon som tipsat mig. Och om jag inte missuppfattat honom helt så hjälper han mig även med att få sidan att se bra ut också. Mer om det senare.

Idag har jag blivit fotograferad för TCO:s medlemstidning. Men, tänker den uppmärksamme läsaren, du är väl inte med i facket. Nej, precis! Det är jag inte. Därför är det extra spännande att bli intervjuad om varför jag INTE är med i facket. Det är fyra skäl till varför jag inte är med. Kortfattat, resten får ni läsa i tidningen när den kommer.

  1. Kopplingen till politiken är för stark. Det var inte längesedan man blev direktansluten även till Socialdemokratiska arbetarpartiet, när man blev medlem i LO.
  2. Fackrörelsen är så långt ifrån sin ursprungsidé att de inte längre är synonyma med sig själva. De har gjort mycket gott i början av 1800-talet. Men numera ägnar sig TCO att sätta ”okej-lappar” på min datorskärm, mobiltelefon och/eller kontorsmöbler. En så kallad TCO märkning.
  3. Erfarenheterna från Sofia Appelgrens försök att driva salladsbaren Wild and fresh i Götelaborg. Hon hade bättre avtal än kollektivavtalet. Ändå väljer facket att sätta ut 35!!! vakter utanför hennes bar. Hon höll ut 8 veckor och lade sedan ned rörelsen. Detta är så nära maffia man kan komma.
  4. Facket tar ansvaret ifrån individen. De spär på myten om att kollektivet går före individen. JAG är ansvarig för min relation till min arbetsgivare. JAG ska förhandla min lön. JAG bär det yttersta ansvaret. Det är inte sunt att betala någonannan att ta det ansvaret för mig. Facket ska inte gå in och ta över tvister eller förhandlingar. De ska jag lösa. Men de får gärna stödja mig.

Jamen, solidariteten då? Ja, precis. Jag tar solidariteten för vad den är och är solidarisk mot ALLA på min arbetsplats, oavsett vilket fack de tillhör.

För övrigt har jag rakat bort skägget idag till min frus stora glädje, välsignelse över henne…. och skägget.

Annonser

Kommentarer inaktiverade för Fack it!

Filed under Media

Kommentarer inaktiverade.