Därför är jag FÖR sverigedemokraterna

Nyligen visades nyhetsdokumentären 100 dagar. Den handlar om Sverigedemokraternas 100 första dagar i riksdagen (och lite till). Jeanette Larsson och Judit Ek, som gjort dokumentären, gör den bra. Men faller också i fällan att generalisera. Bilder på höghus ifrån förorten fanns endast i samband med att människor från annat land visades i bild. Men det betyder väl knappast att alla invandrare bor i förorterna? Det är förlåtet, en klok tittare ser igenom sådan. Men det visar på hur svårt media har att hantera den här typen av fråga. Media som är lika styrda av värderingar som alla andra, kan inte närma sig den här frågan särledes lätt.

Då finns det egentligen bara en väg att gå. Och det är endast därför jag tycker det är bra att SD kom in i riksdagen. De tvingar etablerade partier och individer att förhålla sig till något nytt. Och det är jag övertygad om att vi generellt gör för LITE i det här landet. De som nu inte röstade på SD har ett uppdrag och det är att förhålla sig klokt till dem och deras frågor. Att inte vilja dela kopiator eller sitta i samma smink som en sverigedemokrat är trams och löjligt. Torkil Sandberg, Landskrona, sa i dokumentären att är det bra förslag röstar vi igenom dem. Är det dåliga förslag så röstar vi mot. Svårare än så är det inte.

Vilka förslag är bra och vilka är dåliga, frågade en kollega till mig. Vad ska man tycka om dem? Det är så klart upp till varje människa att tycka till om. Men som kristen är det klokt att utgå från den goda teologin. Lag och evangelium. Lagen är att alla mäniskor är lika mycket värda. Inget snack om saken. Evangelium är att vi med öppna armar tar emot människor som flytt krig. Människor som sålt sin njure, högra arm och transporterats gömd i en lastbil under flera veckor. Här går Guds kärlek över allt förstånd!

Kontentan är att vi måste göra oss fria från det dimmiga filter som skymmer vårt förstånd. Filtret bestående av allmän opinion, känslor och erfarenheter. Fria från filtret – och blicka på Jesus!

Annonser

Kommentarer inaktiverade för Därför är jag FÖR sverigedemokraterna

Filed under Mänskligt, Teologi

Kommentarer inaktiverade.