Så här tycker pappa egentligen

Att pappa skickat in papper till kammarkollegiet har nu uppmärksammats runtomkring. Alla turer före OCH efter kan ni läsa på hans blogg.

Här är hans brev till kammarkollegiet.

Jämför gärna det ni läser i media med hans egna punkter som jag fritt återger här efter ett samtal med honom på telefon.

________________

Varför vill du avsäga dig vigselrätten? Jag är bibellärare och har länge undervisat om vad Bibeln säger i olika frågor, till exempel i äktenskapet. Nu har den sekulära staten kommit med en ny lära. Denna lära har Svenska kyrkan anammat och det kan jag inte vara med på.

Är detta en viktig fråga? Ja, av fem anledningar.

1. Det påverkar den kyrkliga demokratin. 800 präster var emot förslaget och hälften av biskoparna anande vad det var fråga om. Ändå likt en demokratisk diktatur kördes vi alla över

2. Det påverkar Svenska kyrkans internationella och ekumeniska kontakter negativt. Flera stora världsvida kyrkor och samfund har tagit avstånd från vårt sätt att besluta. För att inte tala om andra religioner, till exempel en halv miljon muslimer bara i lilla Sverige.

3. Det påverkar Svenska kyrkans lära och undervisning. Detta kommer först att synas i den nya Kyrkohandboken som planeras till 2014.

4. Det påverkar församlingarnas pastoraler. (pastoraler anger hur församilngen ska arbeta med till exempel dop, begravningar osv.)

5. Det påverkar prästens identitet. Är man en sämre präst om man väljer att skicka tillbaka förordnandet? Kyrkomötet har sagt att båda åsikterna är lika mycket värda. Slutsatsen blir då att ingen präst kan prickas av domkapitlet.

______________________

Smålandsnytt – TV

Nyhetskanalen – TV4 Jönköping

Dagen.se
Kyrkanstidning.se

Aftonbladet
Sverigesradio – Jönköping
Sverigesradio – Kronoberg
SVT – Jönköpingsnytt
Nationell idag
Opinionen
Skånskan.se
Västerbottenskuriren
Dagens Nyheter
Uppsala Nya Tidning
Metro
Norrbottens kuriren
Göteborgs Posten
Hallands nyheter
Hallands Posten
Vestermanlands tidning
Nerikes Allehanda
ttela.se
Bohusläningen
Östgöta correnspondenten
NorrköpingsTidningar
Smålandsposten
Östersunds tidningar
Sundsvall tidning
Sundsvalls nyheter
msn – senaste nytt
Länstidningen
Eskilstuna kuriren
Arbetarbladet
Södermanlands nyheter
Dalarnas tidningar
Allehanda.se
Piteå Tidningen
Norran
Dagbladet
Gefle Dagblad
Västerviks tidning
Nyhetskanalen – TV4
Svenska Dagbladet

_______________________

Vi lär oss följande av denna upprepning. EN journalist på sverigesradio i Jönköping lyckdes få sin ”nyhet” till TT och genast finns det överallt. ALLA läser det denna enda journalist skrev. Tänkvärt!

Annonser

2 kommentarer

Filed under Media, Teologi

2 responses to “Så här tycker pappa egentligen

  1. Pingback: Allotetraploid » Post Topic » Synoden 2.0