Equmeniakyrkan…

… nu hörrni… nu har det tänkts till här. Metodistkyrkan, Baptisamfundet och Missionskyrkan ska numera bli ETT samfund. Dessa tre tillsatte en styrelse som kallas för Gemensam framtid. GF har funderat och lanserade namnet Samfundskyrkan som ett namn för alla tre. Förslaget fick mycket kritik och man tänkte om. Nu har man tänkt en vända till och väljer att ge förslaget Equmeniakyrkan.

Namnvalet är delvis en flirt med de olika samfundens ungdomsgäng. De har sedan 2007 jobbat tillsammans under namnet Equmenia, och nu väljer GF att föreslå Equmeniakyrkan som namn för det nya samfundet.

Olyckligt på flera punkter. Bland annat för att det är ett intetsägande namn. Ingen som läser Equmeniakyrkan kan förstå 1: Vad de står för 2: Vilka som står bakom 3: Vad de vill och varför.

Nä, jag tror att namnet kommer ur rädslan att förlora kontakten. Här handlar det om att förstärka sin idenditet och man föreslår ett namn som känns bra internt. Inte en tjomme utanför dessa samfund kan på något sätt relatera till detta. Och det är en fara, att flirta med klubben för inbördes beundran. Här biter man sig i svansen om fem år, men är himla hyggliga mot varandra fram tills dess.

Gör om, gör rätt!

Annonser

2 kommentarer

Filed under Teologi

2 responses to “Equmeniakyrkan…

  1. Sven Bengtson

    Det heter Baptisamfundet. I övrigt delar jag din uppfattning om det nya namnet.

  2. visst gör det. jag har ändrat. tack.