Sälja livsstil

…. jag trodde det var ute inom reklambranschen att sälja en livsstil. Jag förknippar den typen av grepp med 80-talet. Numera säljer man väl något som känns bra, eller? I en reklmaslinga på nätet så säljer en klädaffär ”hamptons” kläder. Speakerrösten säger något i stil med att sätt på dig ”hamptons” kläderna och lev som oss. Känslan man får är ”yeah, hamptons. läckert”. Men så kommer tanke nummer två. En ensamstående trebarnsmorsa i Bromma som röker under spisfläkten blir inte lyckligare eller får ett förändrat liv genom att köpa en ”hamptons” kollektion.

Det är viktigt att komma ihåg att, som Bengt Brulde säger, att all reklam är destruktiv. Den berättar att du inte har det bra, att du inte kan lita på dig själv, att du inte kan välja själv osv. Och tanken är att genom att köpa hårschampo så får du ett fylligt hår, röda mattan, biopremiärer, män i smoking.

Min fru har erfarenhet av detta. ja, att prova schampot vill säga. Fick hon röda mattan, ballonger, fläkt och flärd och en man i smoking? Nä, men däremot en spya på axel av vår minsta och ett brutalt uppvaknande.

Annonser

Kommentarer inaktiverade för Sälja livsstil

Filed under Media

Kommentarer inaktiverade.