Stackars journalist

På journalisten.se kan man läsa rafflade rapportering om Japan. @jocke (som för övrigt alla borde följa) tweetade om detta.

Man skulle kunna tro att det handlar om jordbävningens enorma kraft. Eller de över 500 efterskalv som registrerats. Eller den enorma mängd vatten som forsade in över kustremsan och förstörde byggnader och struktur för år framöver. Kanske skulle man kunna tro att det handlar om kärnkraftverken som riskerar kolappsa. Eller de människor som utsätts för strålningen. Den läsare som är på hugget kanske tror att det handlar om de tiotusentals människor som sover utomhus i snövädret. Hur de fryser, inte har mat och kämpar för att överleva natten. Kanske tror läsaren att det ska handla om den mjukare delen. Om att en person förlorat sin fru, make, barn eller nära vänner.

Nejdå, inget av ovanstående är rätt.
Utan här handlar det om två stycken SVT journalister som har ”svårt att ta sig till flygplatsen”. De har försökt ta ”taxi, snabbtåg och buss”. Men allt är ”fullt” därför att ”infrastrukturen är hårt belastad”.

Nä, vänner. Nu knäpper vi händerna och ber att de ska kunna ta sig till flygplatsen snarast möjligast. Och här ironiserar jag inte. Det är nämligen bättre att de är hemma än rapporterar om verkligheten från ett hotellrum i Korea.

Annonser

Kommentarer inaktiverade för Stackars journalist

Filed under Mänskligt, Media

Kommentarer inaktiverade.