Earth hour…

… snart är det dags att släcka alla lampor du bara kommer åt. Eart hour närmar sig med stormsteg.
Det är bara en liten grej jag vill skriva om angående Earth hour och det är själva anledningen till varför man släcker. WWF skriver på sin hemsida

Lördagen den 26 mars kl 20.30 är det dags igen för Earth Hour – den största miljömanifestationen genom tiderna. Då släcker vi ljuset under en timmes tid för att skicka en signal till världens beslutsfattare om att ta klimatfrågan på allvar.

 

Min högst personliga  upplevelse av miljöfrågan är att den finns på agendan. Att rätt mycket nu för tiden handlar om miljövänliga saker hit och dit. Och att politiker tar frågan på allvar. Ta bara träffen de hade i Köpenhamn för några år sedan. Sällan har jorden behövt utstå så mycket utsläpp för att världens alla ledare ska kunna träffas och prata miljö. Man hyrde tom limosiner från Sthlm som körde ned till Köpenhamn – hämtade en man i kostym och körde honom till platsen med en massa andra män i kostym – och sedan hem till Sthlm igen.

Miljöfrågan är rätt mycket högre prioriterad än fattigdomen tex.

 

Annonser

3 kommentarer

Filed under Mänskligt, Media

3 responses to “Earth hour…

  1. Zara

    _Alla_ världens beslutsfattare tar knappast frågan på allvar, och mötet i Köpenhamn var väl ingen succé? Förtom världens beslutsfattare tror jag också att det är viktigt för de delar av världens befolkning vars beslut enbart rör dem själva, och deras egen miljöpåverkan, att bli påminda om frågan.
    Personligen tycker jag att Meat Free Mondays (dvs man låter bli att äta kött minst en dag i veckan eftersom köttproduktionen släpper ut mer kolioxid än den globala flygtrafiken) är ett ännu bättre miljöinitiativ, men Earth Hour vinner med stormsteg i deltagande för 1 timme/år är väl ungefär så länge de flesta kan tänka sig att avstå från sina bekvämligheter. Så länge vi inte vill offra mer än en 60 minuter kan inte politikerna göra så mkt de heller. Det är det fina med demokrati.

  2. Väl rutet :)
    Nä, ALLA världens ledare tar inte frågan på allvar. Men rätt många ändå. Och köpenhamn var ingen succé, men rätt många höga ledare var där. ja alltså höga som i rang och inte på annat….