Hela livet på 15 kvadrat

Idag skriver tidningen Dagen bland annat

Den amerikanske pastorn Terry Jones är ansvarig för dådet mot FN-kontoret i Mazar-i-Sharif i Afghanistan. Det hävdar attentatsmännen, som hotar med mer våld.

Är det inte just det här vi försöker lära våra barn. Att ingen annan än en själv är ansvarig för sina handlingar?! Provocerat och idiotiskt?! Fine, men ansvaret för attentatet ligger på attentatsmännen och ingen annan.

Vidare går att läsa både det ena och det andra runt om på nätet i nyhetsväg. Det är upprörda känslor hit och vänliga ord dit. En del goda nyheter, andra hemska. Men idag försvinner jag i bubblan ”betraktaren”. Besöker bland annat Falköping och svärfar. Svärfar bor på hemmet och i hans lilla rum finns hela livet. Fotografierna berättar om förr, om början. Samtidigt är slutet påtagligt. Det förnuftiga finns där. Det oförnuftiga uttrycks i en gammal dams upprepade fråga om

”när kommer morsan?, när kommer morsan?, när kommer morsan?”

samtidigt som hon äter en skinkmacka. Alla är fullt medvetna om vart de är, samtidigt är det ett av de få ställena i samhället där koden till dörren ut hänger brevdvid dörren. Trots detta kan ingen lämna stället.

Det händer något inom besökaren vare sig de vill eller inte. Vissa har svårt att förhålla sig till det andra inte.

Annonser

Kommentarer inaktiverade för Hela livet på 15 kvadrat

Filed under Mänskligt, Teologi

Kommentarer inaktiverade.